ABOUT

An immersive and fully experiential project designed to engulf all visitors to Deisgn Juntion in a piece of architectre which was simplicitic in form and hugely amitious in its delivery. The project uses an interior shelfing system, essentially a furntiure system, to create an enormous 70 metre long and 7 metre high, three deimentail facade, which engulfed trees, foliage and lighting and ensured every visitor passed through the experience when entering the Design Junction show. The design of this facade reflects the temporary nature of the Design Junction exhibition, combining the natural and artificial. The grid system holds a pixelated array of panels, which are orientated to reflect or provide glimpses of the foliage beyond, merging the two entities. The arrangement of the pixels directs visitors to the entrances and act as way finding signage. Reflective elements multiply the structural presence of the facade and the natural elements, allowing visitors to pass through the shrouded foliage as they enter the exhibition.

Date created: September 2016 2016-09-01T00:00:00+0100
Date published: 1 February 2017 2017-02-01T16:37:35+0000

designjunction

*
*
*
*
*
*
*
*
*

Comments